Uncategorized

Anna, a szobrászatról

Mi érdekel téged a leginkább?
A szobrászat. Azt is tanulom.

Pontosan miért érdekel ez?

Mert ha a szobrászatban dolgozol, jóformán a saját kezeddel hozod létre az egész műalkotást. Egy szoborral kifejezetten szenvedni kell, függetlenül az adott kortól. Sokkal értékesebb lesz számomra ettől, minthogyha egy vászonra legyintettem volna párat egy ecsettel.

20171218_181027

Honnan jött az ötlet, hogy szobrász leszel?

Kiskoromban sokszor láttam anyukámat rajzolni, és nagyon megtetszett. Éppen ezért egy rajzos-művészeti suliba iratkoztam, ahol pedig sokat dícsértek, és mondogatták, hogy majd a szobrászatba mélyebben is belemehetnék.

Kik/Mik a fő inspirálóid?

A szaktanárom, Kovách Gergő. Ő nagyon sokat segít a fejlődésemben és a motiváció elérésében. Illetve nagyban inspirál még a görög antikvitás és a sírszobrok.

Miért érdekelnek ezek a korszakok? Mitől aktuálisak a számodra még ma is ezek a régi alkotások?

Aktuális ugyanis láttam az antikvitás végbemenő fejlődését, és az ember egyszerűen látja, hogy mennyi féle gazdag elem került bele az évek során. Nem mellesleg, hogy mennyire próbálták elérni a tökéletességet, szerintem ez kifejezetten izgalmas, én is ilyen fejlődésen akarok végig menni.

20171218_181233

Milyen témákkal dolgozol a legszívesebben?

Ami adott egyelőre, persze ha valami folytán megszáll az ihlet, akkor abból csinálok egy tervet, hogy majd a későbbiekbe elkészítsem. Nem részletezném milyen témák, mert talán az olvasó nem helyeselné.

Milyen anyagok inspirálnak a leginkább?

Márvány, talán azért is mert nem egy könnyű anyag és akár egy apró kis mellé és vége az egésznek lehet, hogy idő igényes de nagyon is megéri. Persze még nem dolgoztam vele. Amit még kiemelnék az talán a gipsz, az viszont azért mert kellemes a folyamata mármint én szívesen keverem és rakom fel, de kinek pap kinek papné.

20171218_181227

Mit tartasz az eddigi legjobban sikerült munkádnak, és miért?

Hát talán a tavaly készült drapériás gipszfelrakásomra tudnám azt mondani, hogy jó lett, de hát egyenlőre nem túl sok van. Viszont ezt biztosra mondom, hogy ami késik nem múlik.

20171218_181227

Szeretnél majd a későbbiekben ezzel foglalkozni?

Mindenképpen. Igen. Tovább szeretném fejleszteni és örökíteni magamban ezt a tehetségemet, és később majd munkaként is foglalkozni ezzel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s