A Szóda Arcai IKSZ

Blanka és a szinkronkori

Mióta szinkronkorcsolyázol?

Tavaly előtt kezdtem el szinkron-korizni, azelőtt pedig párban jégtáncoltam.

c700x420

Milyen sport a szinkronkorcsolya?

A műkorcsolyának egyfajta szakága, ami egészen új Magyarországon. Az a lényege, hogy 16 lány (illetve néhány fiú) lehet a csapatban, akik egyszerre mozognak a jégen mindenféle alakzatokban. Mivel az országunkban ez a sport újnak számít, és magyarországi mezőny nincs, külföldre kell utazni, ha versenyezni szeretnénk, ezért elég költséges sportnak számít.

Milyen a kapcsolatod a csapatoddal?

Mivel sok lánnyal vagyok összezárva, vannak kisebb veszekedések, lányos viták, de mindegyikőjükkel kijövök, sok barátot tudtam szerezni. Mivel egy csapat vagyunk fontos, hogy kiálljunk egymásért, és megbeszéljük a problémáinkat, mert ez is építi a közösséget.

business-teamwork-join-hands-together-business-teamwork-concept_1150-1804

Jobban szereted ezt csinálni, mint a sima jégtáncot?

Igen, a szinkronkorcsolyázásba egyből beleszerettem, mert a műkoriban meg a jégtáncban – habár vannak barátaim – ők sokszor az ellenfeleim is a jégen. Ott nem alakulnak ki ilyen kötődések, mint egy csapatban. Éppen ezért, nekem nagyon fura volt, mikor odakerültem, és megérkeztem az első edzésre, akkor mindenki a nyakamba ugrott, úgy örültek nekem!

1727350

Gondolom ez is közrejátszott, abban, hogy erre váltottál jégtáncról. Mi más ösztönzött még?

Igen, más oka is volt. A régi párom idősebb volt nálam, és mivel elég kevés fiú korizik, nem találtak más párt nekem, így együtt maradtunk. Viszont így csak hobbi szinten korizhattunk, versenyeken nem szerepelhettünk. A jég pedig elég drága, és ez nem érte volna meg hogy hobbiként folytassam. Emellett, mivel ez tényleg „brand-new” sportág, még rengeteg a lehetőség. Most is éppen a VB-re készülünk. Persze azelőtt még meg kell nyerni az országos bajnokságot.

Hogyan/Miért kezdtél el korcsolyázni?

Volt egy barátom, akinek az anyukája kori edző volt, de lebetegedett, és abbahagyta egy időre. A lánya pedig később el akart kezdeni korizni, de neki nem tetszett, ahogy más edzők tanítottak, ezért az anyuka tanította, viszont egy embernek elég drága a jég, ezért elkezdett embereket toborozni. A barátnőm szólt nekem, én gondoltam: „miért is ne?”, úgyhogy együtt kezdtünk el korizni. Ez harmadikban történt.

464c2dc11dabf261ac8dacd0b0dcbf14--synchronized-skating-ice-skating

Mennyit kell edzened kb?

Mindenki, azt mondja, aki elkezd korizni, hogy ezt nem lehet abbahagyni. És tényleg rengeteget kell edzeni, hogy az ember jó legyen. Ha már egy pár hétig nem edzek, hiányérzetem van, és sokkal nehezebb folytatni. Nyáron van egy hónap szünetünk, meg télen egy hét, és akkor is érzem, hogy már mennék edzésre.

Hány edzésen van egy héten és ezek mikből tevődnek össze?

Heti öt, és kell erőnléti edzés, meg általában aki korizik, az táncol is valamit, például a balett nagyon jó, mert hajlékonyabb lesz tőle az ember. A vasárnapi edzések a leghosszabbak, öt órásak.

Mesélj egy kicsit a VB-re való felkészülésről!

Az úgy néz ki, hogy most novemberben a szövetség meg fog minket nézni, és ha úgy ítélik meg, hogy elég a technikai tudásunk arra, hogy képviseljük az országunkat, akkor, megnyerhetjük az OB-t, és mehetünk VB-re is. És ez most elég valószínű, mert nincsen nagy magyar mezőny…

Gondolkoztál már azon, hogy egyszer belőled is edző váljon?

Igazából még nem, most a legközelebbi célom a VB.

 

Írta: Vivien

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s