Pályázat Vélemény

Milyen is egy jó Instagram profil?

Gondolkoztál már azon, hogy egyes Instagram profilok miért válnak népszerűvé és mások miért nem? Hogy mik azok az apró részletek, trükkök, amivel bárki sikereket érhet el? Ahhoz, hogy szép eredményeket érj el, tudatos tervezésre egy jól kitalált témára és sok türelemre lesz szükséged.

  1. Posztolj rendszeresen

initiatecorrective.jpgDe azért ne vidd túlzásba! Naponta egy kép elegendő ahhoz, hogy a már meglévő követőid érdeklődését fenntartsd, ugyanakkor így lehetőséget is biztosítasz arra, hogy mások is megtaláljanak, kövessenek, like-oljanak, kommenteljenek és megosszák a tartalmadat, ez pedig növekedést eredményez a profilodon. Mivel mindenkinél és minden témánál eltérő az optimális heti / napi postok száma, érdemes játszani és kísérletezni ennek gyakoriságával és megfigyelni, hogy mit eredményezett a változás az új követések és kedvelések számában.

  1. Dizájn, stílus és arculat

Profilunkat nem egy-egy kép miatt fogják bekövetni! Az összkép és a profilod témája, két nagyon fontos és alapvető, ezért ha gyors növekedést akarunk elérni, érdemes egy előre megtervezett sémát, kompozíciót, színvilágot követnünk. Példaként megemlítenék néhány felhasználót, akik különös hangsúlyt fektetnek oldaluk arculatára: @pinlord profiljának a fekete-fehér háttérszínek váltakozása kölcsönöz letisztultságot, @norbertlepsik oldalát a színvilág követése teszi egyedivé, @thiswildidea képein mindig megtalálunk egy kutyust, míg a @budapestpictures oldal csak a város történelmére fókuszál. Ha tehát van egy egyedi stílusunk, amit tudatosan tervezünk, az növelheti eredményességünket.

  1.  Figyelj a képminőségre!

ku-xlarge.jpg

A profilunk megjelenése mellett a feltöltött képeink minősége is alapvető fontosságú, hiszen ezzel azt mutatjuk, hogy fontos számunkra oldalunk minősége és ezért munkát fektetünk a képeink elkészítésébe. Ugyanakkor a képen megjelenített tartalom sikere már nehezebben megfogható dolog, ahhoz hogy ezen a téren is sikereket érjünk el, gyakorlás és megfigyelés szükséges. Ha erről szeretnétek többet megtudni, akkor szeretném felhívni figyelmeteket a Szóda Műhely augusztus 23-ai eseményére, melyen fotós trükköket sajátíthattok el szakemberektől és megtanulhatjátok, milyen apró részletekre kell figyelnetek a tökéletes kép elkészítéséhez. Az eseményről ITT OLVASHATTOK!

  1. Légy interaktív!instagram-comment-clipart-5.jpg

Kommentelj, like-olj, légy aktív! Ez a lehető legjobb módszer arra hogy még több profillal kerüljön kapcsolatba az oldalad és te. Ezzel lehetőséget nyitsz mások számára, hogy megtaláljanak, ráadásul a kommentjeidből azt is látják hogy egy hús vér ember van a profil mögött! Sokan használják a „follow for follow” módszert, azonban erről tudni kell, hogy nagyszámú bekövetésnél az Instagram korlátozhatja profilodat, tehát próbálj úgy követőket gyűjteni, hogy ugyan aktív vagy, de a tartalom miatt követnek téged!

  1. Hashtag-elj értelmesen!    

48bc1ae88f43aa9845403d378ecdb830--wedding-hashtag-generator-being-used.jpgSokan hashtagek alapján keresgélnek, böngésznek az Instagram felületén, ezért érdemes kihasználni ennek előnyeit is. Tudni kell, hogy a postok alatt kommentenként 30 hashtag használatát engedélyezi az Insta, de túl sok hashtag használata sem hatásos és hiteles, szóval kevesebb hashtaggel is lehetünk hasonlóan eredményesek. Érdemes kerülni a „like4like” és „like4follow” típusú tagek használatát, ezek manapság már teljesen komolytalanok, helyette inkább használj értelmes, népszerű a képeidet jól leíró tageket. Azt, hogy melyek a népszerű hashtagek, a keresőben tudod ellenőrizni!

Extra tipp: érdemes saját hashtaget kialakítani, amelyet rendszeresen használva növelhetjük saját „brandünk” népszerűségét.

Ha többet akartok megtudni egy jó Instagram képről, akkor gyertek el a 08.23-ai workshopunkra, mondjátok el egy Instagram használati szokásotokat a noizz.hu kérdőívében, és fotózzatok a #varosipezsges tag alatt, hogy nyerjetek egy GoProt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s