IKSZ

Városi Sodrás: IKSZ-elj velünk! Közösségi szolgálat másképp

A legfontosabb, hogy úgy IKSZ-eljünk együtt, hogy az egy valódi közösségi élményt jelentsen, és ne csupán késztermékek sokszorosítását.

Violával arra gondoltunk, hogy jó lenne egy évközi iskolai közösségi szolgálatos program,a nyári tábor mellett. Valahogy így indult. Aztán persze jöttek a világmegváltó gondolataink: kell egy hely ahol még nincs minden készen, ahol van egy csapatnyi űr, ami betöltésre vár. Célunk, hogy kitaláljuk mi az, ami elég kreatív és izgalmas az IKSZ-es órák eltöltésére, ami élmény marad nektek.

Minden az ötleteléssel kezdődik. A mostani projektünkben mindenképpen a Dunával szerettünk volna dolgozni. Szép metafora, meg hát elég kézenfekvő, tekintve az irodánk elhelyezkedését. A tréning is itt lesz, úgyhogy a Duna-parti panoráma már fix. Ha Duna, akkor meg VaLyo (Város és Folyó Egyesület). Többek között arról ismerhetitek őket, hogy a Szabadság híd nyári lezárásáért kampányolnak legalább a hétvégékre.

A Városi Sodrásban szerettünk volna egy közteret új nézőpontból megközelíteni. Feltölteni emberi történetekkel, a ti inspirációitokkal is ötleteitekkel. Szóval rajtatok áll, hogy mi fog kikerekedni a programból.

Számomra minden egyes tréning, minden csoport, új kihívás. Ezért igyekszem szélesíteni eszköztáramat és töltekezni, illetve maga a tréning is mindig rengetek inspirációt jelent. Ez a Városi Sodrás helyszínében is különleges, valamint a VaLyoval való együttműködés is rengeteg lehetőséget biztosít. Eddig valahogy nagyon kézenfekvőnek tekintettem, hogy itt van a Duna. Persze kettévágja a várost, és persze vannak hidak. De hogy saját magam is alakíthatom a sorsát, hogy miként használjuk, mit jelent az valahogy elkerülte a figyelmemet. Pedig rengeteg emlékem fűződik ide. A parton ücsörgések, az jammelések a zenélni tudó barátokkal, vagy egy egyszerű kutyasétáltatás, kacsakő verseny. Ehhez hasonló emlékekkel szeretnénk veletek közösen megtölteni a partot. Láthatóvá tenni, hogy mennyire meghatározó az itt eltöltött idő.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet: gyere és töltsd velünk a közösségi szolgálatodat, részletekért katt ide.

petofihidbmp01_iksz.jpg

Fotókredit: Simon Zsuzsi és Bognár Benedek

Grafika: Rózsa Ferkó Károly

Írta: Schefcsik Orsi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s