Vélemény

Miért érdemes fejlesztened a kreatív gondolkodást?

Bármennyire nem gondolnád, természetünktől fogva kreatívok vagyunk. Senki sem kivétel. Egyszerűen gondolj vissza a gyerekkorodra, minden bizonyítékot megtalálsz. Egyetlen probléma akad, mégpedig, hogy a kreatív gondolkodás fejlesztésén nincs igazán hangsúly a középsulikban. Az általános iskolában még bátorítanak, de aztán később már sokkal fontosabb, hogy pontos instrukciók alapján tanulj. Egy a ciki. A kreatívitás az egyik legfontosabb készség, amit fejleszteni fogsz életed során, és egy azok közül, amiért az ember egyedi. Egyetlen szuperszámítógép sem veheti fel a versenyt ezzel.

A kreatív gondolkodás nagyon fontos készség tehát, amit egy életen át érdemes fejleszteni.

A kreativitás az életed minden területén támogathat téged. De példaként vessük nagyító alá csupán csak egy részét az életednek a későbbi munkakeresést, ami életed egész nagy részét lefedi majd. A kreativitás mindig keresett lesz, attól függetlenül, hogy milyen iparágban képzeled el a jövődet. Egyszerűen azért, mert azok közé a dolgok közé tartozik, amivel mindig megkülönböztetheted magadat a többiektől. Ha azt vesszük alapul, hogy a legtöbb munka szisztematikusan kialakított rendszerekre épül, ami azt jelenti, hogy minden embernek meg van a saját aktivitása a folyamatban, amit tréningeken tanítanak meg neki. Az üzlet az üzlet, bevételt akar, és hatékony rendszereket, ahol minden munkavállaló a lehető leghatékonyabban teljesít. Mindenki képes egy adott folyamatot tökélyig fejleszteni, De a folyamatok megalkotásához már kreatívitás szükséges. Tehát ha az adott iparágban vezető beosztásra pályázol, a leghamarabb akkor érheted el, ha a folyamatok követése helyett megalkotod és kitalálod azokat. Vegyünk egy példát. Bejársz egy irodába, megcsinálod, amit kérnek tőled, újra és újra, a cél pedig az, hogy ez minél gyorsabb legyen, hogy pénzt és időt spórolj a munkahelyednek. De ha működésbe lépteted a kreatív gondolkodásodat, akkor ljönnekaz új ötletek. Kitalálhatsz új dolgokat, új folyamatokat, amit prezentálhatsz majd a főnökeidnek. Ha szerencséd van, tiéd az újítás és az elismerés. Ez az a szemlélet, ami miatt előre halad a világ.

A kulcs, amely utat nyit a végtelen lehetőségek felé

A kreatívitás a kulcs, amely megnyitja az utat teljesen új lehetőségek birodalma felé. Nézd meg, mit hozott létre az internet. A repülő. Az autó. Az alkotás lehetősége végtelen. Bármerre is nézünk, csodálatos eredményeket alkotott az ember a világban. Amikor gondolkodsz, lehetőségeket hozol létre magad körül. Hogyan tudok több időt tölteni a barátaimmal? Hogyan tudnám szebbé alakítani az otthonom? A környezetem? Hogyan tehetném boldogabbá az életem a városban, ahol lakom? A lehetőségek megteremtődnek a kreatívitásod gyümölcseként. Passzív szereped helyett azt veszed észre, hogy sokkal többet vállalsz aktív szerepeket. Egy olyan világban, ahol a változás folyamatos, ez nagy lehetőség. Miért? Mert a kreativitás önmagában a legjobban használható eszköz a változásra. Gondolj csak bele. Folyamatosan alakulnak körülötted a dolgok. El tudod képzelni, hogy te magad is alakítod az életed dolgaid? Akár a környezeted akár bármi mást? Vedd komolyan az ötleteidet és valósítsad meg az azokat! Amikor megteszed és hiszel az ötleteidben annyira, hogy felmered vállalni, akkor fogod igazán megérezni az ízét a kreatív gondolkodásnak. Minél nagyobb hangsúlyt fektetsz a kreativitásod fejlesztésére, annál több ötleted támad majd és annál bátrabb leszel a megvalósításukban. A Szóda minden tréningje ad lehetőséged a kreatvitásod fejlesztésére. A Városi Sodrás pedig még arra is ad lehetőséget, hogy a valóságban, a várost alakítsd olyanná, amilyenre szeretnéd. Gyere el, legyél kreatív! Szárnyalj az ötleteddel.

Írta: Goda Gabi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s