Vélemény

Hogyan valósíthatod és találhatod meg az álomkarrieredet? 4 + 1 tipp

Hogyan valósíthatod meg álomkarrieredet?

Mindenki erről beszél: „Valósítsd meg az álmaid!” „Légy az, aki lenni akarsz!”Te pedig elengeded a fantáziád és arra gondolsz,: táncosnő leszek, vagy filmrendező, vagy orvos, vagy híres fotóriporter. Aztán egy belső hang azt mondja: „Én? Mások sokkal jobbak nálam! Ráadásul nincs is pénzem kifizetni a sulit!!” vagy „Hogyan bírnám a boncolásokat, tuti engem törölnének fel a padlóról. Mi van ha ez ott derül ki?” Szóval teljesen normális módon, beindul a belső hang és elkezdi felépíteni a korlátokat az álomszakmád felé. Az éned egy másik része viszont folyamatosan vágyakozik és tele van valami ösztönös, mélyről feltörő energiával. Mi a trükk? Az: hogy nincs trükk. A feladat annyi, hogy lehetőséget és teret adsz magadnak arra, hogy feltérképezhesd azokat a korlátokat, amik meggátolnak abban, hogy belekezdj abba, amire vágysz. És aztán lépj ki a komfortzónádból, fejleszd ezeket a képességeket, legyél bennük egyre jobb és jobb, és indulj el az úton. Így stabil úton indulhatsz el álomhivatásod felé.

Álommunka. Egy szóban. Amúgy ez is tökre snassz. Az álom az álom, meg sem történik, a munka meg munka, felelősség, kötelezettség. Hogy jön ez a kettő össze egyáltalán? Meglepő, de létezik.
Az ideális munka egy olyan, amivel azonosulni tudsz, amivel képviselheted értékeidet, amiben használhatod készségeidet, amiben folyamatosan fejlődsz. Az ilyen munka szárnyakat ad, ösztönzést, és nem mellékesen sikereket, jó esetben egész életed során.

Nincs is annál jobb, mint nap mint nap valami olyasvalamivel foglalkozni, ami feltölt, amiben jó vagy és ezt munkának hívni.

Pár tipp, hogyan váltsd valóra vágyaid, és hogyan lehet tiéd álmaid hivatása:

 

  1. Mik azok az értékek amik számítanak számodra?

Szeretnél sok pénzt keresni és ez az, ami a legjobban számít? Függetlenül attól, mit csinálsz és hol? Vagy inkább az számít, hogy értéket hozhass létre? Tudod, hogy neked fontos, hogy szárnyalhasson a kreativitásod?

Írj össze mindent egy lapra, legyen ez a kiindulási pont.

  1. Milyen típusú környezetben tudod elképzelni magad?

Fontos a környezet is, hogy nap, mint nap, milyen helyen leszel. Mekkora közösségben dolgozol. Térképezd fel a lehetőségeket, olvass, járj utána. Milyen egy multinacionális vállalat? Milyen egy kisebb cég? Milyen egyéb helyeken tudod elképzelni magad? Nem csak irodában dolgozhatsz. Számtalan egyéb lehetőséged van. Utazhatsz, műhelyben alkothatsz, iskolában vagy szállodában akár repülőgépen is dolgozhatsz. Hol tudod elképzelni magad? A környezet elképzelésével máris jobban körülhatárolható a célmunkahelyed.

  1. Fordítsd napjaink technológiáját a saját javadra!

Nagyjából már azt is tudod, mi érdekel? Gondolkodj a közösségi médiáról máshogyan. A legtöbb cég, szervezet, akár egyszemélyes vállalkozók is fent vannak a Facebookon, LinkedIn-en! Kattintgass, keresgélj. Akár fel is veheted a kapcsolatot számodra érdekes cégekkel vagy emberekkel.

  1. Keress segítséget és támogatókat!

Kitalálni, felépíteni a saját karrieredet, és megtalálni a hivatásod igazán nehéz dolog. Elindulni az úton és megkeresni a lehetséges irányokat a legnehezebb. Gondold át, ki az aki szívesen látna téged sikeresnek, akinek igazán fontos lenne, hogy boldog légy majd abban amivel foglalkozol? Gyűjtsd össze ezeket az embereket és fordulj hozzájuk bátran segítségért és támogatásért. Keresd meg azokat a szervezeteket, akik kifejezetten erre szakosodnak és speciális programokkal tudnak támogatni abban, hogy rátalálj hivatásodra.

 

+1

Plusz egy tipp, amire mindig fontos saját magunkat figyelmeztetnünk.

Légy rugalmas

Álld a kisebb nagyobb akadályokat. Fogadd el az életet, úgy ahogy jön, és akkor is ha nem mindig úgy és akkor jön össze ahogyan azt te eltervezted. Változtass időben.

Egyszóval, légy rugalmas. A rugalmasság a kulcs mindenhez. Ne szorítsd be magad egyetlen lehetséges szakmába, azt gondolva ez csak egyetlen úton, egyetlen módon, csak így vagy úgy sikerülhet. Így elkerülheted a nagy csalódásokat.

Ha úgy gondolkodsz álmod munkájáról, mint egy különleges, elkötelezett kapcsolatról, valószínűleg kompromisszumot igényel. Sőt, a kompromisszumkeresés, az egyik legfontosabb elem. Az, hogy hajlandó legyél kanyarodni egy kicsit, ha szükséges. Mert megéri!

Ha érdekel egy ingyenes pályaorientációs tréning gyere el a Szóda Műhely 6 alkalmas START! tréningünkre február 13-án 16.00-kor: https://www.facebook.com/events/1864911857072772/ 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s