A Szóda Arcai

A szóda arcai – Dörner Virág

Idén érettségizek a Szent László Gimnáziumban, a BME mérnökinformatika szakán szeretnék továbbtanulni. A suli mellett elkezdtem egy online programozó tanfolyamot. Ha van időm pólót festek, sorozatokat nézek, a suliba vezető úton könyveket olvasok.

Mi az az élmény, ami a leginkább megmaradt benned a Szódával kapcsolatban?

A legviccesebb feladatok mindig a jégtörő feladatok. Emlékszem, amikor először voltam a tréningen egy asszociációs játékkal kezdtük, ami nagy kreativitást és furcsa pózokat követelt. Először a csoport megszeppenve csak a szükséges minimumot tette bele a játékba, de a végén már mindenki rendesen csinálta és nevettünk egymáson.

Egy valós helyzet vagy szituáció, amikor felhasználtad a Szódán szerzett tapasztalatokat?

Sokszor gyakoroltuk hogyan kell szóban előadni magunkat, érthetően, könnyen követhetően beszélni, illetve a félelmet, a lámpalázat leküzdeni. Ehhez sok hasznos tippet is kaptunk: kedvencem a domináns testtartás alkalmazása.
Ezeket ahol csak lehetett felhasználtam: felelésnél, kiselőadásnál, dolgozatírásnál és biztos vagyok benne, hogy még többször hasznosítom majd.

Miért ragadott meg vagy miért láttál fantáziát a programjainkban?

Először a pályaorientációs tréningre mentem el, hasznosnak tűnt a program, mivel kétségbe voltam esve a továbbtanulásommal kapcsolatban.
Ezen kívül az oktatók fiatalok és szimpatikusak voltak, úgy éreztem jobban tudnak majd segíteni, könnyebben átérzik a pályaválasztás dilemmáját, hiszen közelebb állnak az én korosztályomhoz, nekik sem olyan régen kellett hasonlóval megküzdeni.

Egy gyakorlat, amire még mindig emlékszel:

A legérdekesebb gyakorlat a nyomozós (a szerk.: Kinek a története?) szituációs játék volt, amiben csapatokat alkotva kellett kitalálni kié melyik volt az elmesélt történetek közül. Nem is gondolná az ember, hogy milyen nehéz hazudni, illetve rájönni, hogy ki nem mond igazat.

Miért ajánlod a Szódát, a mostani középiskolásoknak?

Amellett, hogy sok hasznos információt, tippet kapsz a továbbtanulással, célok megvalósításával, önmagad megismerésével kapcsolatban, a SzóDa programjain sosem unatkozol. Nagyon sok jófej embert ismertem itt meg, mindig jól éreztem magam. Ami a legjobban megtetszett az maga a barátságos, lelkes, motiváló légkör, ahol csapatként dolgozunk végig és mindenki figyel a másikra, mindenkinek az ötlete számít.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s